Снимка: Булфото

Неправомерно притежавана синя лампа е открита в служебния автомобил на кмета на Шумен Красимир Костов.

Горнооряховски полицаи спрели колата – Фолксваген Туарег, в района на Велико Търново заради неправилно изпреварване на опасен участък.

Униформените се натъкнали на „буркана“ при проверката в автомобила, в който пътували кметът и още двама души, съобщава "Фокус".

Синята лампа била монтирана на таблото на автомобила, без разрешение за ползване, издадено от МВР.

Двама от пътуващите в колата – шофьорът Христо Стойчев и управителят на БКС-Шумен – Христо Николов, пък се държали провокативно и непристойно с полицаите, каза пред агенцията директорът на ОДМВР-Велико Търново, комисар Живко Коцев.

Докато уточнявали защо полицаите спрели колата, двамата изтъквали: "виждате, че има тук полицейска лампа, защо ни спирате?".

Освен това започнали да отправят заплахи за уволнение към служителите.

Това наложило и по-обстойна проверка в Районното управление в Горна Оряховица, където станало ясно, че шефът на БКС няма документи за самоличност.

Затова му е съставен акт. Шофьорът пък получил фиш за неправилното изпреварване.

"За случая е сезирана горнооряховската районна прокуратура, която ще образува преписка", допълни комисар Живко Коцев.

По думите му двамата са проявили поведение, което е абсолютно недопустимо – да се държат цинично с държавни служители, които просто си изпълняват задълженията.

Коцев уточни, че шуменският кмет се е държал нормално и поведението му не е имало нищо общо с това на неговите спътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase