Снимка: БГНЕС

"Шефът на шуменския арест (Христо Христов – бел.ред.) е установил контакт с Пешо Сумиста по един недопустим начин", коментира пред журналисти МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му началникът на ареста трябва да отговаря за реда и за недопускане на лица, които са вътре, да им се оказва някаква помощ.

Още по темата

"Аз се надявам, че шефът на следствения арест не е куриер, не е посредник и не е част от тези, които са задържани с постоянна мярка, а трябва да бъде държавният орган, който гарантира спокойствието, сигурността и недопускането на подобни действия, които бяха констатирани", каза Цветанов.

Министърът добави, че не знае какви са били лекарствата, които са били намерени в Христов, но предназначени за Стоянов.

"Всичко, което имахме през последните месец-месец и половина, доказва точно тази топла връзка", посочи Цветанов.

"На моменти се чудим къде са държавните органи, къде е интересът на държавата и защо подобни служители с такъв ранг имат подобно отношение към тези лица, и то избирателно", каза още той.

Цветанов допълни още, че има достатъчно доказателства, за да се иска мярката, която Христо Христов има в момента.

Междувременно от прокуратурата в Шумен съобщиха, че срещу Христов е повдигнато обвинение за престъпление по служба.

Зам. окръжният прокурор Димитър Димов допълни, че той е задържан за 72 часа в следствения арест, на който до вчера беше началник.

Христо Христов е обвинен, че като началник грубо е нарушавал реда в ареста и е позволявал на задържаните да провеждат непозволени телефонни разговори по всяко време на денонощието.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase