Снимка: Булфото
fallback

Пловдивският районен съд остави в ареста 70-годишния гинеколог от Пловдив д-р Въчю Вълчев и му отреди постоянна мярка задържане под стража.

Той е обвинен, че в периода от март 2009 г до септември 2010 г. е умъртвил плода на 5 жени, съобщиха от съдебната палата в Града под тепетата.

Съдът сметна, че ако д-р Вълчев бъде пуснат на свобода, може да извърши друго престъпление.

Адвокатът на обвиняемия Красимир Елдъров поиска гинекологът да бъде пуснат в домашен арест, но съдът не уважи искането.

Според обвиненията, повдигнати срещу пловдивския гинеколог, той е извършвал криминални аборти.

Освен това лекарят е извършвал манипулациите в приземен етаж на сграда, без течаща вода и в пълно нарушение на хигиенните и санитарните норми. 

Ако бъде признат за виновен, д-р Вълчев може да лежи в затвора до 8 години.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 13 години

Интересни хора сте. Когато лекарите протестират за пари за здравеопазване, т.е. да има за вас, се надпреварвате да ги плюете. Когато трябва да оплюете лекар, който е извършил престъпление по смисъла на законите, го защитавате.

19

една

преди 13 години

Е, може и да изгори, човечецът, не му е за пръв път, затова.Иначе кабинетът му си е законен.Просто няма право да прави аборти в него.Аборти се правят в болници, или регламентирани за това места.Но, понеже българското правосъдие трябва да покаже, че върши нещо, може и да го осъдят.Сякаш, от улицата ги е събирал.Те сами са го търсели и са си плащали, за да го извърши...Иначе Баретата го пуснаха, Стависки....не е виновен.Горкият бай Вътьо е най-големият престъпник у нас!

18

kk

преди 13 години

Пловдивският съд се излага!

fallback