Снимка: БГНЕС
fallback

В ход е реализирането на международна специализирана полицейска операция „Педофилите”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред радио „Фокус”.

„Това е специализирана полицейска операция с немските ни партньори и ГДБОП по предотвратяването на разпространяването в интернет на филми ,свързани с детска порнография за деца 6, 7 и 8-годишни", посочи министър Цветанов.

Той уточни, че в момента има 5 адреса в София - Красна поляна, Младост, Люлин, Овча Купел и Дървеница, откъдето са иззети над 200 филма с подобно съдържание.

„В момента продължават обиските в два адреса, един в Плевен, един в Пловдив. Това е свързано с нещо изключително неприятно и с хора, които въобще не трябва да бъдат на свобода”, каза министърът.

Той обяви, че има задържани петима души, проверяват се адресите във връзка с обмена на оперативна информация, което е проследено в сайтовете по обмена на филми с подобно съдържание.

„В момента в който колегите приключат с претърсванията и изземванията, на по-късен етап могат да разширят действията си”, каза Цветан Цветанов и добави, че всичко това се съгласува с немските партньори.

По думите му и в Германия също тече паралелна операция, но разпространителите на филмите са предимно в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

shmatka

преди 13 години

produkti na demokraciata, a tam vinagi imash izbor- da te zastreliat ili da te obesiat naprimer. IZBIRAITE SI. Ili si spomnete za TATO i mu celuvaite g*za

53

Данчо

преди 13 години

Ей,все недоволни!Какво искате бе хора,това са приоритетите на демокрацията!Проституция,педофили,***,мутри!Плявата на обществото по върховете!Сами си правят законите!Трепане по места след като ги познавате!Изверги,никаква милост!Нека да ме съдят за откровенноста.

52

нашия

преди 13 години

Ми кажи им имената бе Цеци или не ги виде кои са от искрето фидосова не я вземайте по тия акции

fallback