В ход е реализирането на международна специализирана полицейска операция „Педофилите”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред радио „Фокус”.

„Това е специализирана полицейска операция с немските ни партньори и ГДБОП по предотвратяването на разпространяването в интернет на филми ,свързани с детска порнография за деца 6, 7 и 8-годишни", посочи министър Цветанов.

Той уточни, че в момента има 5 адреса в София - Красна поляна, Младост, Люлин, Овча Купел и Дървеница, откъдето са иззети над 200 филма с подобно съдържание.

„В момента продължават обиските в два адреса, един в Плевен, един в Пловдив. Това е свързано с нещо изключително неприятно и с хора, които въобще не трябва да бъдат на свобода”, каза министърът.

Той обяви, че има задържани петима души, проверяват се адресите във връзка с обмена на оперативна информация, което е проследено в сайтовете по обмена на филми с подобно съдържание.

„В момента в който колегите приключат с претърсванията и изземванията, на по-късен етап могат да разширят действията си”, каза Цветан Цветанов и добави, че всичко това се съгласува с немските партньори.

По думите му и в Германия също тече паралелна операция, но разпространителите на филмите са предимно в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe