Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора от България за Германия и Франция, бе разбита при международна операция, съобщиха от МВР.

В Бон са задържани девет българи.

Полицаите действали по сигнал за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Българските гранични полицаи и немските и френските полицейски служби установили организирана престъпна група, която транспортирала български момичета до европейските държави. Там жертвите били принуждавани да проституират.

Организатор на трафика бил криминално проявеният български гражданин М. Р. (26 г.), известен с прякора Мечо.

Заедно с другите участници в групата и техни помагачи момичетата били подбирани, транспортирани до съответната държава и настанявани там. На място жертвите били склонявани да проституират, като придобитите пари били прибирани от Мечо.

При направените проверки на територията на Германия – в района на Бон-Борнхайм и Веселинг-Кьолн, били установени 11 жертви на трафик.

При полицейската акция в района на германския град Бон, са задържани деветима –  Д. Д. (32 г.), С. Д. (39 г.), С. С. (21 г.), Б. Р. (18 г.), Д. Р. (21 г.), както и три непълнолетни момчета на 15, 16 и 17 години. Наложена им е постоянна мярка „задържане” в следствен арест.

За други трима мъже – Д. А. (44 г.), С. А. (37 г.) и С. Р. (20 г.), които към момента на провеждане на операцията не били на територията на Германия, са издадени три Европейски заповеди за задържане. Малко по-късно тримата са задържани в България.

Разследването на територията на Германия по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase