Служител на НСО блъсна с колата си полицай, спрял за рутинна проверка друг шофьор.

Инцидентът станал снощи в локалното платно на булевард "Цариградско шосе" в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР.

28-годишният полицай Ангел Ангелов е спрял за рутинна проверка шофьор на лек автомобил "Фолксваген Голф".

Униформеният тъкмо взимал документите на водача, когато друга кола се ударила първо в спряната за проверка, а след това връхлетяла върху него.

От удара служителят на реда изхвърчал и паднал на пътното платно. Колегата му от автопатрула веднага извикал линейка, която да откара ранения в Окръжна болница.

Директорът на Националната служба за охрана Димитър Димитров потвърди, че вече е бил информиран за случая.

Той обясни, че Михайлов е служител от охраната на резиденция "Бояна", но когато е станал инцидентът, е бил в почивка. Той се е движил с частен, а не със служебен автомобил.

"Не е забелязал полицая. Служителят на НСО е закачил леко колата и доколкото аз знам като информация, с огледалото е закачил полицая. Полицаят е натъртен. Служителят е бил в болницата при полицая докъм 1,00 часа. След това се е прибрал. Днес трябва да е на работа", обясни Димитров пред "Фокус".

Още по темата

На служителя на НСО е взета кръвна проба, която показала, че той не е шофирал след употреба на алкохол.

"Това е инцидент от частен характер. Ако трябва някой да му търси отговорност, това ще са органите на КАТ и евентуално, ако е нещо по-тежко – прокуратурата. Но по отношение на службата няма как да вземем мерки, след като не касае някакви служебни взаимоотношения", коментира още Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase