Снимка: БГНЕС
fallback

Гранични полицаи задържаха ТИР с контрабандни цигари, съобщиха от МВР.

Тази сутрин при влизане в страната камионът с полска регистрация, управляван от руски гражданин, е спрян на ГКПП Кулата.

По документи камионът превозвал патладжани. По метода анализ на риска тирът е изпратен за щателна митническа проверка. При нея е установено наличието на кашони с цигари. Продължават действията по разтоварването и преброяването на контрабандната стока.

Голямо количество цигари без бандерол е открито и при проведена акция на столични антимафиоти.

В понеделник след обед на ул. “Капитан Димитър Списаревски” те спрели за проверка лек автомобил “Ситроен”, управляван от Л. Ш. (46 г.) от София. При обиска в багажника на колата те открили един мастербокс (500 кутии) цигари “Капитал” без бандерол.

Спецполицаите бързо установили, че столичанинът е наел склад в жк „Дружба”, и със съдействието на полицаите на Осмо РПУ атакували обекта, в който намерили други 27 мастербокса от акцизната стока, които също били без бандерол. Общото количество на задържаните папироси е 14 350 кутии цигари.

Л. Ш. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска районна прокуратура, а работата по разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

1

преди 13 години

А, бе тея верно не се спряха.Щото няма какво друго да хващат,та решили с некоя-друга кутийка да измиват очите на хората.Смешковци! Колко още требва да ги търпим? Магистрали,тем подобни още...а заплатите? А облекчение за работодателите, че да дават парички на подчинените си и да не съкращават? Това що не вземете под внимание?

14

Стара планина

преди 13 години

Замразено месо с ГМО от Аржентина в Стара планинаПродуктите с прехваления етикет Стара планина на фона на българското знаме са пълни с месо от запасите на аржентинската и бразилската армия. Това разкрива в интервю ветеринарният лекар д-р Исмаил Мустафов. Според него, въпреки гаранцията за високо качество, големите производители продължават да работят по старата изпитана измамна схема.Пред регионалният вестник Новинар Юг докторът обяснява, че новият стандарт за производство на месни продукти си е много хубав, но не се спазва. Няма и лаборатории, които да контролират качеството и произхода на месото.В закона съществува вратичка, която позволява така наречените продукти от истинско месо да се произвеждат от замразени вносни суровини. В много случаи те се взимат на безценица, защото чуждестранните власти дават мило и драго да се отърват от месото, което в повечето случаи е с изтекъл срок на годност.Преди време бяха засечени точно такива случаи за внос на месо от запасите на бразилската армия. То било отдавна за бракуване, но вместо това властите и практичните български търговци предпочели да сключат сделка.Вече отмина еуфорията по въпроса да има или не ГМО. Но само припомняме, че страни като Бразилия, Аржентина и Мексико са традиционни производители на месни продукти от генномодифицирани крави.Така че, забранено или не, колбасите и кебапчетата с марката Стара планина са пълни със замразено и генномодифицирано месо. Няма и кой да провери това. Учените призовават за създаването на специална агенция по храните, която да осъществява контрол върху произвежданите продукти. Без измислени акции като Дупетата, а на мошениците дупе да им е яко!

13

kapitana

преди 13 години

Ааааааааааа....затуй ли вчера баба ми са прибра от пазара с една чанта цигари.....щяла да прави кьопоолу

fallback