Снимка: БГНЕС
fallback

Пожарът в складовете за вторични суровини на „Феникс-Дупница” е локализиран.

Изгорели са над 300 тона полиетилен, спасени са машини за балиране. Загубите за фирмата са за над 400 хиляди лева.

Дупница е заплашена от екологична катастрофа, сажди се стелят над най-близките домове, които са на около 500 метра от пожара.

Пожарът в най-големия пункт за изкупуване на вторични суровини в Югозападна България възникна към 17.00 часа днес.

По непотвърдена информация огънят е тръгнал от запалени стърнища.

Пунктът приема суровини от всякакъв вид пластмаси, стъкла, хартия, текстил.

Всички коли на пожарната в Дупница бяха ангажирани с потушаването на огъня. На място пристигна и екип на РУП-Дупница.

Oще по темата

Собственикът на пункта Кольо Илиев също се включи на място в потушаването на пожара, а негови работници бяха извикани по спешност, за да участват в гасенето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

H2N!(A)

преди 13 години

Ако се върне хронологията назад,сигурно ще стане ясно,че всичко това е имало застраховка Пожар - идеален начин да покриеш загубите в бранша (не само от пожара)

20

ЛАЛЕ

преди 13 години

Продължение, аз се надявам, че природата,ще се смили и няма,да духне силен южен вятър, защотофакта, че в Дупница гражданска защита Бедствия и Аварии беше акрита от Предишния Министър на Бедствия и Аварии,дана ни се размине, но все пак Бедствия и Аварии от съседните Градове трябва,да доидат или, да се молат на бога дали ще духне вятър и в каква посока.........

19

ЛАЛЕ

преди 13 години

Екологична катастрофа заплашва Дупница, Сажди се стелят над наи близките домове,на около 500 метра от Пожара. моята къща попада в директна Екологична катастрофа.благодарения на ожния вятър на какво растояние,ще разнесе тези сажди освен този пожар съществува още един в посока изход към Самоков. Факта на тези два пожара въпреки че единия е локализиран , може да има и вторични последствия пожара да избухне отново и щетите които са над 400000 хиляди, ще набъбнат до над един милион плюс реалната

fallback