Снимка: БГНЕС

„За броени часове в Пирдоп бяха разкрити извършители на отвличане на жена“, обяви пред “Фокус” старши комисар Пламен Василев, директор на МВР-София област.

Отвлечената жена се казва Нели Йорданова, на 36 години.

„През нощта са нахлули в жилището на приятеля й, с когото живее на семейни начала, 5 души, които са упражнили физическо насилие над приятеля й и са отвлекли момичето.

Още през нощта районното беше вдигнато под тревога. Проведени бяха заградителни мероприятия. Бяха установени 4-ма от петимата човека. Трима от тях са направили самопризнания, разказали са за случая, от което е установен и организаторът и извършителят на самото отвличане. Той е бивш приятел на Нели – Илия Радев Найденов, на 42 години”, разказа Василев.

Найденов е бил петият човек от групата, който е установен преди около 30 минути.

В Пирдоп е намерена и отвлечената, която е в добро състояние, но настоящият й приятел е с няколко шева на главата от нанесения му побой.

„Илия Найденов е имал намерение да я изведе извън Пирдоп. Преди да се случи това нещо, колегите успяха да ги локализират и да ги задържат”, каза старши комисар Василев.

Тепърва ще се установят подробности около мотива за отвличането.

Образувано е досъдебно производство по чл. 142, ал. 2 и всичко се развива под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

Извършителите на престъплението са задържаните за 72 часа. „По-нататък ще се прецени на кои и дали да бъде поискана постоянна мярка за задържане“, обясни старши комисар Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase