Снимка: МВР
fallback

Антимафиоти задържаха шестима мъже, източвали големи суми от банкови сметки, съобщиха от МВР.

Специализираната операция е проведена на територията на София и Пловдив. 

Единият от задържаните е заловен в клон на банка при опит да изтегли 105 000 лева.

Шестимата арестувани са криминално проявени и са част от организирана престъпна група, занимавала се с източване на големи суми от банкови сметки чрез използване на фалшиви документи за самоличност и интернет банкиране.

Всеки от тях имал ясно разграничени отговорности. Изяснена е схемата на престъпната дейност.

Членовете на организираната престъпна група, като използвали неистински документи за самоличност, се представяли за титуляр на банковата сметка, променяли личните данни на клиента на банката, а в някои случаи активирали и различни услуги към сметката – интернет банкиране и др.

След това извършвали преводи по предварително открити от тях сметки отново с фалшиви документи за самоличност и изтегляли големи парични суми от сметките, без знанието на титуляра.

В хода на разследването са иззети фалшиви документи за самоличност с данни на различни лица и снимка на един и същи човек; преносими и настолни компютри; различни финансови и банкови документи; договори; бележници; печати; мобилни телефони; СИМ карти; големи парични суми; скъпи автомобили – джипове БМВ Х5 и Х6 и два Ауди S8.

В хода на работата по случая е установено, че участниците в престъпната група оперират с огромни парични потоци, притежават имоти в София, Пловдив и скъпи автомобили.

В същото време са безработни и не плащат данъци и осигуровки. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

памет

преди 13 години

Недейте повече да заблуждавате с такива информации- и какво като ги хванат Щом това си е практика-значи си е създадена специално Не ми имитирайте борба срещу не знам си какво

19

ssd

преди 13 години

Тарикати

18

някой

преди 13 години

Браво ЦЦ! Сега да видим за колко време корумпираните съдии ще ги пуснат.

fallback