Част от задържаното злато. Снимка: БГНЕС
fallback

Радослав Балджийски, Иван Говедарски и Йосиф Зайков остават за постоянно в ареста.

Тримата от „Леярите“ обжалваха днес наложената им мярка пред апелативните магистрати в Пловдив.

Съдиите обаче решиха, че е налице реална опасност тримата да се укрият и да извършат ново престъпление.

Oще по темата
Говедарски, който е сочен за тартор на бандата, се обърна с молба към съда да бъде пуснат под домашен арест.

Той обясни, че съпругата му е оперирана преди два месеца, напрежението в къщата му е ужасно и някой трябва да се грижи за семейството.

Основният мотив, който Говедарски изтъкна, е че ако остане в ареста, бизнесът му, който по думите на адвоката му Димитър Будаков е напълно легален и законен, ще пострада и десетки служители ще останат без работа.

Другият подсъдим Баялджийски заяви, че не разбира причината за задържането си. На свое име той имал няколко фирми за търговия с ценни метали и заложна къща. Обяви, че няма общ бизнес с Говедарски, не е замесен в тази така наречена контрабанда, а и с него контактувал само по приятелска линия.

Третият обвиняем - Зайков, също пледира за по-лека мярка, като каза, че от 12 години е служител във фирмата на Говедарски и също не разбира защо е задържан.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

При спецакция „Леярите“ полицията залови близо половин тон злато, сребро и платина в град Раковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

parliament

преди 13 години

Az samo edno nemoga da razbera, zashto ima tolkova tupi hora kak mojete da otpravqte takiva bezpochvenni obvineniq kam tezi hora "Leqrite" Sled kato neznaete za kakvo stava na vapros? No kakvo li se ochudvam nie bulgarite sme taka obichame da gledame siira na horata

18

Анонимен

преди 13 години

Бизнесменът от Раковски имал разрешителни за дейност от Министерството на финансите и бил проверяван ежемесечно от данъчните. Само за последната година е внесъл 20 хил. лева данъци и имал 53-*** работници.

17

Анонимен

преди 13 години

Абе какво се пънете, без да знаете. Тоя дето уж бил контрабандист има договор с МинФин за тази дейност и си купува стоката от АДВ. А в платката от близо 400 кг сребро открили 2 кг платина и евентуално следи от иридий. А го изкараха едва ли не канибал, Дон Корлеоне и Осама Бин Ладен заедно

fallback