Спецакция "Леярите" Снимка: БГНЕС
fallback

При опит да изтегли 500 000 лева е задържана съпругата на Иван Говедарски, който бе арестуван на 18 август при специализирана полицейска операция "Леярите".

Тогава акцията бе насочена срещу незаконна търговия с благородни метали. Антимафиоти спипаха половин тон злато, сребро и платина.

"Продължават процесуално-следствените действия по случая със задържането на съпругата му. Сезирана е Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност", каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред  "Фокус".

Oще по темата

МВР и НАП продължават с проверките за незаконно придобито имущество, както и за неправомерни действия с имущество и парични средства на задържаните при спецакцията. 

На 20 август Пловдивският окръжен съд остави в ареста трима от задържаните при операция "Леярите".

Това са Радослав Балджийски, сочен за организатор на групата и декларирал близо 369 килограма сребро за износ за Турция, Иван Говедарски, бижутер, който се заминавал с леярната в Раковски и Йосиф Зайков, който е бил пазач в леярната в Раковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

име

преди 13 години

Виж, Меринце, батьовото, какво ще ти кажа - да се осъди човек без доказателства може само във ваше село, откъдето ги знаеш тези неща за пуйките и прародителите. Когато става въпрос за правосъдие, нещата стоят така, както са написани в Закона. Иначе всеки съдия ще започне да бастисва така, както му е удобно. Та, ако некадърнните полицаи си бяха вършили работата както трябва и бяха събрали годни доказателства по реда, предвиден от НПК и ЗСРС, нямаше да има освободени от задържаните.

65

киулке

преди 13 години

Парите са изтеглени, за да се разплатят задължения по сделка в Турция. Арестът на жената е поредното осиране на ЦъЦъ и БиБи.

64

какво пък

преди 13 години

Какво пък толкова е станало? Жената разбрала, че мъжът и няма да го има цели два дена...решила да почерпи приятели, трябват и пари и решила да си изтегли...какво толкова е станало? Тези са само за банкет за двата дена, докато съпругът и се разболее в ареста...и не излезе на третия. Иначе кога ще се види с неговите приятели насаме? А?

fallback