Снимка: Агенция "Митници"
fallback

40-годишна българка ще бъде глобена заради възпрепятстване на митничари да извършат проверка на автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Лек автомобил с българска регистрация се е опитал да напусне страната през ГКПП-Лесово, без да премине изходящ митнически контрол.

Въпреки поканата на дежурния митнически инспектор, шофьорът на автомобила не отворил багажника, а продължил директно към зоната за паспортен контрол.

При повторната молба на митничаря една от пътничките в автомобила излязла от колата и започнала да обижда и заплашва митническите служители.

Тя категорично отказала да бъде извършена проверка на багажа й.

Срещу нея е съставен акт за митническо нарушение, което се наказва с парична глоба до 1000 лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

edna

преди 13 години

до:20Нещо бъркаш май:)))Чл. 3. Лицата и превозните средства, както и стоките, които се пренасят или превозват от тях, преминават държавната граница през граничните контролно-пропускателни пунктове и подлежат на митнически надзор и контрол, който се осъществява в определени за тази цел места. Редът, по който се извършват митническият надзор и контрол, се определя в правилника за прилагане на този закон, наричан по-нататък "правилника".

20

Защитник на BG

преди 13 години

Ако все още някой не е разбрал, в България, водачите на МПС не подлежат на митническа проверка! Задължително се преминава без изходящ митнически контрол! И ако някой митничар ви възпрепятства и иска да ви извърши проверка, моментално ще бъде глобен от Агенция "Митници" с парична глоба до 1000 лева. Само така ще ги стигнем хамериканците, че и надминем дори!

19

Зяпач

преди 13 години

И аз не разбрах, това новина ли е? Защо пишат вестници в днешно време!?

fallback