Цецка Цачева е в Арбанаси заради летния фестивал "Сцена на вековете". Снимка: БГНЕС
fallback

Румънски бизнесмен и негов сънародник са арестувани заради предизвикан от тях скандал с охраната на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Инцидентът е станал миналата нощ, пред хотел "Севастократор" в Арбанаси. Там е отседнала Цецка Цачева, която е присъствала на откриването на летния фестивал "Сцена на вековете".

Двама румънци – 32-годишният Панзару Йонит, управител на "Ромпетрол-България", и неговият сънародник Никита Октавиану (31 г.) поискали да влязат в хотела, но били спрени на входа от дежурен полицай.

Мъжете реагирали остро, съборили шапката и се опитали да откъснат значката на полицейския служител.

В негова подкрепа се притекли служители от НСО, но двамата нападнали и тях.

Наложило се да бъде извикан полицейски патрул от Велико Търново, който задържал румънците за срок от 24 часа.

Срещу тях е образувано бързо производство за хулигански прояви и неизпълнение на полицейско разпореждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

489

Посетител

преди 13 години

Срещу тях е образувано бързо производство за хулигански прояви и неизпълнение на полицейско разпореждане..... А ако беше някой средностатестически Българин ще го вкарат в затвора поне за 2год. Вярно е, че нашата полиция.."noment"... ама все пак мисля, че само Б.Б. има право така да ги уволнява... Кво като бил управителя за България на Ромпетрол. Различно правосъдие, за различни хора. Все едно до сега не е било различно правосъдието....

488

Gabi

преди 13 години

Бих искала да цитирам една извадка от редакционната статия на в-к Дневник за случая Арбанаси: До този момент се знае единствено, че ЦЯЛ ХОТЕЛСКИ КОМП-ЛЕКС Е БИЛ ЗАТВОРЕН заради вечерящата Цецка Цачева, председател на парла-мента (за сравнение - норвежкото кралско семейство ходи на кино БЕЗ ОХРАНА), както и че СЪМНЕНИЕТА В ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ПОЛИЦИЯТА все повече на-тежават.

487

kiro

преди 13 години

САМО ТАКА МАЧКАЙ ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ СЕГА 20 ГОД ЗАТВОР И ДА ИЗГНИЯТ ТАМ

fallback