Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Свилен Блажев, съдружник в петричкото дружество "Блажеви" ООД, ще бъде предаденн на прокуратурата за престъпно и грубо нарушение за трудовото законодателство, съобщи социалният министър Тотю Младенов пред „Дарик”.

В Благоевград той извърши ненадейни инспекции в хотелски комплекс "Кристо" и в частен автосервиз.

"Работодателят от Петрич е извършил престъпление, застрашил е живота на своите подчинени на 21 юли, когато по време на специализирана проверка във фирмата му е скрил 10 работници без трудов договор във вътрешен асансьор на сградата, където е шивашкият цех.

Освен това Блажев ще бъде глобен с над 15 000 лева за всяко от констатираните нарушения", закани се министър Тотю Младенов. Той самият е контролирал проведената акция на инспекторите в петричката шивашка фирма.

"Цяло лято служителите в Главна инспекция по труда ще работят и няма да престават да извършват изненадващи проверки в цялата страна. Трябва да научим работодателите да спазват законодателството.

Oще по темата
 Нужно е обаче и съдействие от страна на самите работници, а не те да се крият и осуетяват ревизии", коментира министърът.

До септември социалното министерство ще изготви и внесе в МС и в парламента всички промени в Кодекса за социално осигуряване.

Според Тотю Младенов днес след среща с премиера Бойко Борисов, на която са присъствали и представители на двата синдиката, е постигнато споразумение по спорни до този момент поправки в пенсионната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

БЪЛГАРИН

преди 13 години

По време на Турското робство е имало един данък ,наречен десятък,10% от доходите ти отиват за всички данъци и осигуровки и сметки.Всичко останало можеш да си го харчиш както намериш за добре.Само може да мечтаем за такава Държава.

25

читател

преди 13 години

Кой казваше, че робство имало само през турско време....

24

didi

преди 13 години

Това ни е трагедията, че унищожаваме всичко родно - производство, туризъм... Предпочитам да купувам български стоки - дрехи например. Да по-скъпи са понякога, но знам че са качествени. Лошото е, че хората не могат да си го позволят. Е има и такива, които не се вълнуват от качеството, а от цената.

fallback