Снимка: Булфото
fallback

В Слънчев бряг беше задържан мъж с прякор Кемпеса, за който се предполага, че е извършил кражби на обща стойност 1,5 милиона лева от банков трезор в Благоевград.

Кемпаса има регистрации за кражби, а работата по конкретния случай е продължила четири месеца, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Историята започва с изчезването на пари от касети в банков трезор в Благоевград през април 2009 година. Сигналът е подаден от клиент, който установил, че от парите в сейфа му липсват.

При полицейската проверка се оказва, че са изчезнали 100 000 лева и от друга касета.

По касетите обаче няма следи от взлом. Тогава благоевградската полиция и ръководството на банковия клон организираха проверка за липси във всички касети в трезора.

През декември 2008-а от трезор, отново в Благоевград, изчезнаха 778 000 лева без следи от взлом.

Полицията е направила обиски в жилищата, които Кемпаса е обитавал. В тях са открити ключалки, ключове и други инструменти, който могат да се използват за подобни кражби.

Намерен е и договор за наемането на сейф от негово име. Вътре са открити 30 000 евро с номинал по пет евро, които са описани като липсващи от обраните касети в Благоевград.

Вече е извършено разпознаване на задържания в Слънчев бряг мъж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

:)

преди 13 години

Сега ще му накриват .... Айде да се докаже че в касетките е имало именно тази сума пари и да бъдат доказани :)

16

Данчо

преди 13 години

Андрешковци...че ако се приложат Крумовите закони,не половин ами цяла България няма да може да се почеше където я засърби!За кокошка няма прошка!За милиони,въобще няма закони!ОРДЕНИ СЕ РАЗДАВАТ!

15

смях

преди 13 години

поредния задържан - голем смех що не пишете като ги пускат, а

fallback