Снимка: Булфото
fallback

Софийският градски съд осъди на 1 година лишаване от свобода условно бившия председател на 40-ото НС Борислав Великов.

Съдът реши делото за един ден, след като тази сутрин Великов се призна за виновен за причинената от него катастрофа в края на 2009 г., при която загина един човек.

Oще по темата

Великов трябва и да изплати на близките на загиналия Славчо Тодоров сумата от 270 хил. лв. Роднините на убития мъж бяха предявили граждански искове на обща стойност 400 хил. лв.
 
Адвокат Явор Нотев коментира, че тази сума би трябвало да бъде поета от застраховката „Гражданска отговорност”.

Условната присъдата на бившия шеф на парламента е с 3-годишен изпитателен срок и той няма да може да управлява автомобил за срок от две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

ranik56

преди 13 години

Не съм чел другите коментари - може да се повториме . Евала - "правосъдието" за едно и също престъпление - различно наказание .Онова - фигуристчето ,определено хапна дървото - спрямо тоя . Ей , малко сгреших - фигуристчето беше пияно , а тоя - бързал .

117

Ринго

преди 13 години

Не ми се вярва близките да са толкова глупави ,просто са комерсиални-делото приключва .Великов получава условна присъда а те паричките.Умрелия си е умрял но поне го уби богаташ който явно има все пак някакво чуство за вина.Ако беше някоя мутра щяха да мотат бедняците с москвича 10-15 години и нищо да не им платят а и дори да ги понабият .Какво чудно има във случая със Ставийски той просто е бил пияното лице на кампанията срещу пътния терор така че трябваше да бъде наказан.

116

Анонимен

преди 13 години

От години плюят Ставийски и го наричат убиец, а този убиец Великов получи още по-лека присъда, дори няма да плати на роднините платените от Ставийски пари. Мръна работа, мръсен и продажен съд и прокуратура и за пореден път "известен" убиец си купува свободата. А това, че роднините не искат по-голяма присъда сочи, че вероятно са заплашвани или измамени от "добри" адвокати.

fallback