Снимка: БГНЕС

Митко Лебешковски, който бе задържан при спецоперацията "Наглите", остава в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд (САС), който измени решението на градските магистрати отпреди седмица, които го пуснаха под парична гаранция от 4000 лева.

Лебешковски е обвинен като помагач на организираната престъпна група, извършила някои от знаковите отвличания през последните години.

Прокуратурата твърди, че Лебешковски е охранявал две от жертвите на "Наглите" – Ангел и Камелия Бончеви.

САС прецени, че Софийският градски съд се е подвел в решението си, с което е приел, че другите обвинения срещу задържания (за незаконно притежание на оръжие и за нанасяне на лека телесна повреда) са отпаднали.

Още по темата

Съдът прие, че показанията на друг обвиняем – Любомир Димитров – Гребеца, също част от "Наглите", разкриват дейността на групата в подробности и са достатъчни да се направи обосновано предположение, че Лебешковски е извършил престъплението.

Защитата му заяви днес пред съда, че Гребеца се е отрекъл от показанията си и е заявил, че ги е дал под психически и физически натиск.

Адвокатите му днес поискаха съдът да отмени наложената му парична гаранция, тъй като нямало опасност Лебешковски да се укрие или да извърши друго престъпление.

Те изтъкнаха и тежките здравословни проблеми на съпругата му, заради които Лебешковски трябва да се грижи за децата си.

Днешното решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase