Снимка: Булфото
fallback

На граничен полицай и трима митничари, работили на пункта Капитан Андреево, са наложени мерки за неотклонение след операция „Граница“, която се проведе в сряда.

Акцията на граничния пункт бе резултат от постъпили сигнали от фирми превозвачи и граждани за корупционни практики на Капитан Андреево.

Заради спецоперацията пунктът остана затворен за около 5 часа, а от българската страна се образува 10-километрова опашка от чакащи автомобили.

Пропускане бе осигурено на лица с дипломатически статут, болни и пътуващи с малки деца. Движението през пункта се нормализира едва след 18 часа.

Граничарят и тримата митничари са уличени в изнудване на чужди и български граждани.

При претърсванията полицаите се натъкнали на различни суми в евро и турски лири в кошчета за отпадъци, в пакетчета за захар и в корпуса на радиокасетофон и телевизор.

Разследването по случая продължава.

Операция „Граница” ще продължи и през следващата седмица, съобщават от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

м

преди 13 години

При турските митничари го няма това.Нашите могат само да де учат от турските си колеги.

12

м

преди 13 години

Там са най-подкупните и прости митничари.Освен че вземат рушвети ами и от багажа на пътниците си искат каквото им хареса.Сега е практика да се взимат от прах персил футболни топки.Понеже топката е подарък и си върви в комплект с праха,а нашите митничари се искат топки.Лично ми се е жалвал познат търговец и на мен се случи вчера.

11

gioc

преди 13 години

абе гьоч къде ги даде тия пари бе кажи и ние да се наредими ако си давал чак толкова я кажи какво си пренасялщото за нищо никои не се бърка и стотинка

fallback