Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) окончателно остави в ареста шестимата младежи, заподозрени, че са участвали в побоя в трамвай №20 в София.

На 6 юни младежи с качулки нападнаха и пребиха пътниците в трамвая на предпоследната спирка преди гара "Искър".

Обвинени за побоя са Димитър Лазаров, Васил Павлов, Матея Пенев, Емил Алексиев, Росен Кънев и Марио ел Макуси.

Съдът се обоснова за постоянния арест с високата степен на обществена опасност на престъплението, в което са обвинени, побоят е извършен по хулигански подбуди и това го прави тежко умишлено престъпление.

Още по темата
По-рано прокуратурата внесе в съдебната зала протоколи от разпити и заключения от експертизи – доказателства, които защитата в началото на заседанието твърдеше, че липсват в папките.

Майката на един от задържаните – Росен Кънев, разказа, че цялото семейство може да гарантира, че по време на инцидента младежът е бил у дома си.

Полицията го отвела същата вечер, като бил иззет само компютърът му.

Адвокатите на задържаните пък заявиха, че разпознаванията на обвиняемите не са направени по процесуалния ред и са допуснати редица нарушения.

„На побоя се придаде митическа окраска, а публикациите в медиите оказвали влияние върху решенията на съда“, твърди още защитата.

Съдебната зала, която е една от най-големите в Съдебната палата, се оказа тясна за близките на задържаните и от мерки за сигурност вътре бяха допуснати толкова хора, че да няма правостоящи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase