Снимка: БГНЕС
fallback

Нова експертиза не доказва категорично причината за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Според допълнителната експертиза, представена днес пред Военноапелативния съд, е възможно той да е починал от задушаване, причинено от позата, в която е бил поставен при ареста си.

Самата поза обаче не е достатъчна за настъпване на смъртта му, отбелязват експертите.

Тя трябва да е съчетана с много други фактори, като увреждания на организма, причинени от употреба на наркотици, заболявания или от притискане на тялото.

По тялото на Чората не са открити травми, които категорично да говорят, че са причинени от притискане по време на ареста, смятат вещите лица.

Oще по темата

Те отбелязват, че ако Димитров е удрян по време на ареста му, това може да доведе до специфично състояние на стрес, което уврежда целия организъм.

Вещите лица са извадили част от заключенията си от експерименти, проведени върху животни, стана ясно още на днешното съдебно заседание.

Ангел-Димитров – Чората, почина през ноември 2005 г., по време на ареста му при полицейската операция "Респект" в центъра на Благоевград.

Подсъдими за смъртта му са майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Майор Писов вече бе осъден на 18 години лишаване от свобода, а останалите получиха по 16 години затвор.

Делото е връщано няколко пъти от Върховния касационен съд за доразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ммм

преди 14 години

28 - напълно съм съгласна с теб. От този град съм и са ми мнооого познати нещастните истории, които предизвика това семейство.

24

баф мааму.

преди 14 години

Скапано правосъдие,че там е мафията-главата и.Не са икапчица виновни полицаите.Защо самообесиха дофтора а?Изащо толкоз рев и сълзи за един доказан бандит ,който ви тровеше децата,толкова ли ви е мъчно за такива ***.Игра на съдиите да си натъпчат още джобчетата от родата на ЧОРАТА. Що не ревете за децата си че, ги тровят.ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА С ТЕЗИ ***.А СЪДИЙСТВОТО ПЪЛНА ПРОВЕРКА И НОВИ ХОРА ,НЕОМЪРСЕНИ НА КЛЮЧОВИ МЕСТА. СЪС СТАРИ *** НЕСЕ ПРАВИ НОВ БЪРДАК!

23

Анонимен

преди 14 години

Към поредицата странни факти около това дело, дали да не споменем и факта, че председателят на военния съдебен състав, който осъди полицаите - ген. В. Пенгезов, се оказа член на мафията ??? Колко ли е готино да си полицай-антимафиот, и да те съди мафиот - за това че си дръзнал да арестуваш друг мафиот ????

fallback