Снимка: БГНЕС
fallback

МВР, ДАНС, НСлС и НАП, под ръководството на прокуратурата, стартираха операция „Недосегаемите”.

Обект на акцията са структури със стройна, йерархическа организация, които в продължение на години са практикували пране на пари и данъчни престъпления в мащабни размери, съобщиха от МВР.

Дейността на престъпните структури е ощетявала бюджета на държавата с милиони.

Досега задържаните в операция „Недосегаемите” са 10 души.

Арестантите в преобладаващата си част са криминално проявени или обвиняеми по следствени дела с променена мярка.

И в този час се наблюдава масирано полицейско присъствие в района на кварталите „Бояна”, „Малинова долина”, „Красно село”, „Студентски град”, „Дървеница”, „Захарна фабрика”, „Люлин”.

Акция „Недосегаемите” започна след поредица от други операции на вътрешното министерство.

На 17 декември 2009 г. бе проведена полицейска операция на МВР под кодово название „Наглите” на територията на София.

Целта й бе задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години. Тогава бяха задържани 25 души, сред които и петимата организатори.

Полицейска операция „Наглите 2” се проведе в София в ранните часове на 22 декември и бе продължение на операцията от 17 декември.

Oще по темата

Арестувани бяха нови четирима заподозрени и бе намерена четвърта къща за държане на заложници. Така бяха задържани всички членове на бандата за отвличания.

След операция „Наглите” МВР започва нова спецакция – „Апашите”, която бе насочена срещу криминалните бандити – квартални престъпници – наркодилъри, крадци на коли и апаши, които са се специализирали в обири на апартаменти.

През февруари тази година девет души бяха задържани в хода на специализираната операция по линия на противодействие на противозаконното отнемане на автомобили с кодовото название „Факирите”.

В началото на февруари започна акция „Октопод”. При нея беше арестуван бившият служител на ДАНС Алексей Петров.

През март спецоперация под кодовото име „Лапачите” срещу източването на ДДС се проведе Петрич и София.

Масирани полицейски проверки започнаха в края на март във Варна – част от акция „Медузите”. Обект на проверки бяха обществени институции, офиси и хотели. В хода на операция „Медузите” бяха задържани Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

пл. публикация

преди 14 години

Когато Доган влезне в затвора с осъдителна присъда, тогава можем да кажем, че България е правова държава. Ако това не се случи до края на мандата на това правителство, ще бъде жалко за народа, за избирателите. Защо ли. Ще попитам тогава каква ще е разликата между Б.Борисов и С. Станишев. Никаква. Б. Борисов ще се окаже по голям лъжец от Сергей Станишев. Ще бъде поредния мразен от народа политик, като Симеон ВЕЛИКИ ГОРСКИ .

194

тоталитарния Цецо

преди 14 години

Най-вероятно родителите на тоталитарния Цецо са го биели и са се гаврили с него и сега той си отмъщава по същия начин на остатъка на света! А пък ББ го назначава за човек за мръсната работа произволни арести, биячество, омраза и насъскване.

193

некой си

преди 14 години

Кога ще има акция "Котараците" Бойко?Май ще бъде по време на следващия премиер защото, докато си пиете кафенцето с тях и си пълните джобовете взаимно те са от най-честните бизнесмени,макар и с подобаващи за име на полицейска акция-прякори!Естествено че едни прости мошенници не биха посмели да се разкарват в чисто нови Бентлита и Ферарита ,пък били те и с пернишки номера:)

fallback