Ивайло Дражев. Снимка: БГНЕС
fallback

Днес Бургаският окръжен съд не даде ход на четвъртото, поредно заседание по делото срещу Ивайло Дражев, обвинен за тежка катастрофа през 1998 година, при която загинаха двама души.

Дражев беше в съдебната зала без адвокатката си. Стана ясно,че тя е депозирала молба за отлагане и болничен лист, от който се разбира, че е претърпяла катастрофа и има травми на крайниците.

В съдебната зала не присъстваше и служебният адвокат, назначен от съда - Владимир Господинов.

Господинов е депозирал молба, че не желае да присъства в съдебната зала, тъй като подсъдимият има защитник, както и че не желае да бъде служебен адвокат по това дело.

По молбата на адвокат Господинов съдът ще се произнесе на 30 март тази година, а следващото заседание по делото е насрочено за 8, 9, 12 и13 април, когато ще се разпитват свидетели и вещи лица.

Oще по темата



Дотогава съдът постанови защитничката на Дражев да предостави медицинска документация дали може да участва по делото или ще бъде удължен болничният й лист.

Dnes.bg припомня, че преди 1 месец делото срещу Ивайло Дражев започна за трети път, след като съдебен заседател си направи отвод по здравословни причини.

Според обвинението на 31 юли 1998 година бизнесменът, шофирайки волвото си, блъснал кола с великотърновска регистрация по пътя Бургас-Созопол.

На място е загинал Димитър Кехайов, а няколко месеца по-късно от тежките травми в болницата издъхнала и Румяна Димитрова.

Скоро след катастрофата делото е било спряно, но през 2004 г. възобновено, след което на Дражев бе повдигнато обвинение.

Делото е политическо, разследването започна след като станаха ясни резултатите от местните избори, коментира тогава бизнесменът.

В многократните си коментари по случая през годините той винаги е твърдял, че не е шофирал волвото и няма вина за инцидента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

вапцара

преди 14 години

Този нагъл дебелак няма как да избегне възмездието. Жалко че съдебната система стана за смях.

36

бг

преди 14 години

тоа да не го е учил *** ааметчо, че е така захитрял ***

35

Анонимен

преди 14 години

На 27 март 2010 г., събота, в 20,30 ч. милиони хора по цял свят (дори и в България) ще се включат в "Часът на Земята" и ще угасят осветлението за един час.ВКЛЮЧЕТЕ СЕ И ВИЕ !!!!ИЗКЛЮЧЕТЕ ТОКА!!!

fallback