Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Златомир Иванов  - Баретата и още 20 обвиняеми, съобщиха от държавното обвинение.

Срещу Златко Баретата има повдигнато обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в страната.

Златомир Иванов и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф.

Обвинението смята, че Иванов е бил подбудител, а Димитров – помагач.

На Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов е повдигнато обвинение за участие в групата.

Срещу Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов ще се търси отговорност  освен за участие в групата, и за нанесена лека телесна повреда, в съучастие и в изпълнение на решение на организираната престъпна група.

Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески имат обвинения и за държане и разпространение на наркотици.

Oще по темата

Стоян Дичев и Васил Колев са определени от прокуратурата като участници в групата, предали се доброволно и съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления.

На Колев е повдигнато и обвинение за държане и разпространение на наркотични вещества, при условията на опасен рецидив.

Общо 15 от обвиняемите са с мярка за неотклонение "задържане под стража", двама са под "домашен арест", един е с "парична гаранция", един е с "подписка" и на двама не са взети мерки за неотклонение, тъй като са осъдени по други дела.

Златомир Иванов бе задържан на 6 февруари миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Kika

преди 14 години

Zlati e nomer 1 i takav shtesi ostane nikoi v bg nemoje damu stapi i na malkia pras po nishto nito obrazovanie nito pari nishto. Mislia che e po dobre dase obarne vnimanie na nasilieto v bg a ne na prodavaneto na droga zashtoto nikoi ne zadaljava horata da ia kupovat nikoi nemoje date nakara da vzemesh neshto na sila ako nego iskash.

10

Анонимен

преди 14 години

Ama Zlatko i brat li imal,toi s kakvo se zanimava ?

9

b3lq7a

преди 14 години

Смени си доставчика или направо вида на употребяваната стока. Не ти влияе по най-подходящия начин.

fallback