Георги Цветанов. Снимка: Булфото
fallback

21-годишният Георги Цветанов бе осъден на доживотен затвор за убийството на студентката Радостина Евтимова.

Присъдата му бе постановена от Окръжния съд във Варна, който го призна за виновен за убийството й.

Oще по темата
Зверското престъпление бе извършено в нощта на 5 срещу 6 март миналата година, като по тялото на Радостина разследващите откриха над 50 прободни рани.

По-късно срещу Цветанов бяха повдигнати две обвинения – за изнасилването й и за убийство, извършено по особено жесток начин, за да бъде прикрито изнасилването.

Нееднократно Цветанов отхвърляше обвиненията, че е убил Радостина, твърдеше, че е имал тайна връзка с момичето.

В хода на процеса бяха изслушани близо 20 свидетели, бяха назначени и представени съдебномедицински експертизи, както и психиатрична, биологична, дактилоскопска, трасологична и ДНК експертиза, които доказаха, че именно той е убиецът.

Нееднократно състудентите и приятели на Радостина излизаха на шествия в центъра на Варна, за да поискат максимално строга присъда за убиеца, както и бързо разглеждане на делото.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

До 226

преди 14 години

Пак ли ти бе Калине, нали ти писах вече, като ти е толкова жал за този *** отиди и подай една молба да полежиш малко с него, да може да ти разкаже детайлно защо и как е отнел живота на едно младо човешко същество в разцвета на силите му... не мога да повярвам че има още хора като теб...

219

bogini

преди 14 години

Ebati murshavoto *** vijte mu samo fizionomiqta na toq bushmen

218

Анонимен

преди 14 години

226, ти *** ли си или седесарски ***? О, грешка, двете са синоними. Тук не става значение за политическа принадлежност, трябва просто да си *** (или бащата на тоя ***, пак се повтарям), за да твърдиш, че категорични доказателства няма. Пожелавам доживотният му затвор да не продължи дълго - 10-тина годинки преди да умре в затвора, преди татенцето му да го е извадило оттам.

fallback