Ивайло Дражев. Снимка: БГНЕС
fallback

Футболният бос и бизнесмен Ивайло Дражев и неговият нов защитник – адвокат Чупетловска, помолиха днешното заседание по делото да протече при закрити врати.

Пред съда Ивайло Дражев заяви, че от години се правят различни неверни интерпретации в медиите по знаковото дело, без да е доказана още вината на футболния бос.

Той е обвиняем по дело за катастрофа през лятото на 1998 година близо до село Черноморец, при която загинаха мъж и жена.  

Затова молбата му заседанието да започне при закрити врати беше уважена и журналистите бяха принудени да напуснат залата. Съдия Узунова от Бургаския окръжен съд даде ход на делото, което върви от 11 години.

Oще по темата


Тъй като в последните 4 години днес за трети път делото започва от самото начало и имаше опасност отново процесът да бъде отложен, съдебният състав е подсигурен с двама допълнителни съдебни заседатели.

Заседанието е тридневно, а в петък като свидетел е призован бившият защитник на Дражев адвокат Досев. Самият Ивайло Дражев твърди, че не е шофирал в деня, когато е станала катастрофата.

По думите му зад волана е бил негов бизнес партньор, чужд гражданин, който е бил разпитван и дал показания. Той разполагал с 20 нови доказаталества в своя защита.

Dnes BG припомня, че на няколко пъти процесът беше връщан за ново начало заради отказ на съдебни заседатели или заради смяна на адвокат на обвинения в катастрофата край село Черноморец.

През януари тази година делото беше отложено за пореден път заради заболял съдебен заседател, който отказа да присъства в съдебната зала поради влошено здравословно състояние.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 14 години

В статията е забравено да се спомене,че Дражев през 1993 катастрофира пак пиян с 1,6 промила и умира приятелката му 18 г момиче. През 1995 е осъден условно с 3г изпитателен срок и му е отнета книжката до живот. Когато убива другите хора през 1998г изпитателният срок на условната присъда не е изтекъл,а полицаите които идват на мястото на катасрофата получават странна амнезия след известно време.

20

ba6gad

преди 14 години

Адвоката на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИМА НАГЛОСТА ДНЕС ПРЕД ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ-В ПОСЛЕДНИТЕ 7-8 МЕСЕЦА СЪДА В БГ РАБОТИ ПОД ЧУДОВИЩЕН НАТИСК ОТ ГЕРБ И Б.Б. И ЦВ.ЦВ.-АЗ КАЗВАМ-ЕТО КАК ИСКА ДА РАБОТИ СЪДА В БГ,КАКТО ДО СЕГА.КАКТО БСП И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ СА ГИ СВИКНАЛИ-С ПОДКУПИ,РЕКЕТ,ЗАПЛАХИ,ПОДКУПИ,РЕКЕТ,ЗАПЛАХИ И ОПРАВДАВАНЕ НА УБИЙЦИ ПО ДВА ПЪТИ,КАКТО И ОСЪЖДАНЕ НА НЕВИННИ.Адвоката на ал.петр.е много притеснен,да не би съда да заработи когато неговия клиент има дело.БСП УБИ БГ.

19

iva

преди 14 години

iskam da popitam imali zaginali hora???ima ,togava kakvo to4no objalva???vseki triabva da si nosi posledstviata ot storenoto...i zakona EDIN ZA VSI4KI!!!NE ZA KOKO6KARIA ZATVOR A ZA PRESTAPNIKA OBJALVANE..

fallback