Петко Лисичков /на преден план/ на влизане в съда. Снимка: Dnes.bg

В Бургаския окръжен съд днес започна процеса срещу бившата барета Петко Лисичков. Той е обвинен, че на 20 септември 2009 година е прострелял смъртоносно Калоян Стоянчев – Големия Риж.

В съдебното заседание съдията Магърдич Мелконян разпита петима свидетели, от които двама полицаи, извикани на мястото на инцидента.

Разпитани са и приятели на пострадалия. Свидетелите разясняваха какво са видели по време на инцидента.

Стана ясно, че на 20 септември, минути след показния разстрел на Големия Риж, екзекуторът му Лисичков е пресрещнал полицейската кола, казал е какво се е случило, помолил е да се извика линейка.

Още по темата

Полицаите са го видели с насочен пистолет към единия от групата на Големия Риж, но след намесата на униформените Лисичков е изхвърлил пълнителя и патрона в цевта и е предал пистолета си.

Тодор Стамов, един от аверите на Рижия, който пътувал заедно с Големия Риж в една кола, също беше разпитан и каза, че мотоциклетът на Лисичков и аудито, в което пътували с жертвата, са се разминали, като двамата са направили жестове с ръце като поздрав.

Секунди след това спрели, слезли и заплашително тръгнали един срещу друг.

Според Тодор Стамов Лисичков е извадил от якето си желязна палка, която разгънал, а Тодор я изблъскал от ръцете му.

Двамата с Калоян побягнали и малко след това Тодор се обърнал и видял Калоян паднал на земята, а Лисичков надвесен над него с пистолета.

На насрочената следваща дата на процеса (който ще продължи още 2 дни) се очаква Лисичков да пресъздаде пред съда целия екшън, който се е разиграл на 20 септември на оживеното кръстовище в комплекс "Меден рудник”.

Целият процес ще се гледа при засилени мерки за сигурност заради закани от страна на приятелите на Калоянчев срещу ексбаретата Лисичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase