Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста Ивайло Борисов – Иво Ториното, който е обвиняем за участие в организирана престъпна група, занимавала се с убийства и с трафик на наркотици, пише „Стандарт”.

По това дело е обвиняем и Златомир Иванов – Баретата. Ториното бе задържан в четвъртък, след като бе обявен за общодържавно издирване на 4 февруари 2009 година.

По Ториното има 11 съдебни преписки – за отнемане на моторни превозни средства, изнудване, незаконно притежаване на оръжие и взривоопасни материали, за разпространение на наркотични вещества.

В жилището, в което се е укривал, са намерени газови пистолет и пушка, радиостанция и множество мобилни телефони.

Освен Борисов в ареста остава и Георги Петров. Двамата могат да обжалват решението на СГС пред Софийския апелативен съд.

Още по темата
Ториното бе заловен в Самоков. Той се укривал там в дом на своя авер Веско Веселото, който обаче го изпял на полицията. Веселото също бил арестуван по-рано. Тогава от страх да не го вкарат в затвора за дълго, той не само посочил къде се криe Ториното, но и дал ключа от жилището си на ченгетата.

Ивайло Борисов бил един от приближените и на застреляния преди години Николай Колев-Колята. Срещу него и авера му Радослав Ангелов – Дашката навремето имаше и неуспешен атентат.

Тогава двамата горублянски автокрадци се отърваха на косъм от смъртта. Те признават, че са били близки с Колята. Той пък бе съратник в автокражбите на Николай Зарев – Данкина, който също бе застрелян.

Дашката и Ториното са известни като майстори по задигане на камиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase