Снимка: БГНЕС
fallback

По обвинение в разврат с непълнолетна състав на наказателната колегия на окръжния съд във Велико Търново постанови ефективна присъда от пет години затвор, при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието, за 27-годишния Димитър Йорданов от Стражица.

Съдът призна Йорданов виновен в това, че на 28 ноември 2008 г. във Велико Търново е изнасилил 13-годишно момиче, като заснел насилието на видеоклип и с фотокамера.

В хода на съдебното следствие е установено, че подсъдимият се свързал с жертвата в интернет, като се представял за момиче на нейната възраст.

По същия начин той успял да заблуди още пет момичета, че е виждал техни голи снимки в мрежата, но те своевременно информирали своите родители за странните съобщения.

Освен ефективната присъда съдът постанови педофилът да изплати на родителите на пострадалото момиче обезщетение от 30 000 лв. за неимуществени вреди, настъпили в резултат на деянието.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ctc1967

преди 14 години

Цели 5 години.горкия човек,ако имаше добър адвокат,шеше веднага да си излезе.

43

Анонимен

преди 14 години

Такива трябва директно да се кастрират.Ще излезе след 3 год и ще е още по настървен.Това ако беше във КИТАИ досега да са го гръмнали,но тук................

42

рокамбол до българин

преди 14 години

абе ти прос ли си тук става въпрос за изнасилване. както казвате *** не е изнасилена ,

fallback