Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

Бащата на 5-годишната Кристияна, която преди дни бе разкъсана от кучета и почина в разградското село Сушево, ще търси вината за смъртта на детето си в съда.

Семейството му е във финансово затруднение, но няма няма да се откаже от съдебен процес, заяви самият той пред Дарик радио.

Той обяви, че семейството вече има адвокат от София, който им помага в случая и е готов да работи с тях.

В предаването се включи и собственичката на кучетата Елена Банкова, която заяви, че много съжалява за случилото се, но в момента няма възможност да овъзмезди семейството за загубата.

Oще по темата

Инцидентът стана на 19 октомври, когато четири кучета нападнаха и убиха Кристияна на улица в селото.

Повиканият екип на Спешна помощ не успя да откара пострадалото момиче до болницата - то почина на път за лечебното заведение.

Три от животните са собственост на Банова, а четвъртото куче най-вероятно е безстопанствено.

Собственичката имала в дома си общо 14 кучета, като 5 от тях са големи и 9 са на 2-3 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

Анонимен

преди 14 години

Ако някое *** влезе да краде в двора ви и кучето ви го разкъса, тогава съм за кучето и награда за собстеника.Но в случая детенце отива до магазина да си купи бонбони и бива разкъсано посред бял ден на улицата - това вече е безобразие.Хайде, юристе, кажи ми по кой член бабата може да бъде опандизена?И ако може, защо още е на свобода?

196

Арменския поп

преди 14 години

Виждам, че гласуването продължава със страшна сила. ХАХАХА. Жалки дребни душици. ТОВА няма да изгони кучетата от улиците и ухапванията и трагедиите няма да станат по-малко. Напротив. Върпсо към "гласуващите" - с какво природозащитните организации, които се застъпват за *** по улиците, са спомогнали да се предотвратят такива инциденти?

195

Арменския поп

преди 14 години

... право да се месят? Само това искам да чуя.

fallback