Снимка: Булфото

Соченият за наркобос Будимир Куйович заяви в съдебната зала, че докато е имал бизнес в България, е давал пари на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров.

Делото срещу него пък било образувано, след като престанал да дава пари.

Куйович твърди, че може да докаже думите си - имало записи на информацията, обменяна между Куйович, Петков и Петров.

Върховният касационен съд отсъди, че ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу Куйович, който обжалва присъдата си от 16 години затвор, дадена му за организиране на престъпна група за трафик на дрога.

В съдебната зала сърбинът каза още, че не е наркотрафикантът, за когото всички говорят, а делото е скалъпено и с политически натиск.

"Оставам с впечатлението, че върху Будимир Куйович е работено, за да твърди определени неща", каза в кулоарите на парламента бившият МВР шеф Румен Петков.

"Дали е давал и на кого е давал пари г-н Куйович, аз не мога да кажа. Има компетентни органи, които трябва да проверят. Не съм взимал пари както от Куйович, така и от когото и да било друг", категоричен бе той.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че Будимир Куйович бе задържан дни преди новата 2007 година след зрелищна акция на спецчастите.

Той бе заловен с 60 кг хероин, а у него бяха открити и подправени документи за самоличност.

Впоследствие се оказа, че той има и легален български паспорт, издаден от МВР, за да сътрудничи на полицията при разбиването на наркоканалите.

Сърбинът вече има един арест в България.

На 3 януари 2005 той е задържан по обвинение, че ръководи нарколаборатория за синтетични наркотици в пернишкото село Дивотино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase