Пострадал е полицай от първо РУ на МВР при инцидент пред столичния клуб “Червило”, съобщиха от полицията.

Тази нощ към 4.50 часа автопатрул на МВР е проверявал неправилното паркирали автомобили в столицата пред нощни клубове и заведения.

Тримата полицаи видели срещу клуба неправилно паркиран лек автомобил Порше Карера със софийска регистрация, когато от клуба излязли мъж и две жени и се качили в колата.

Полицаите поискали да проверят документите на водача.

Той се опитал да потегли, но един от полицаите му препречил пътя.

Шофьорът започнал да се държи агресивно – отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди органите на реда.

Полицаите поискали да изключи мотора и да се легитимира. Той отново не се подчинил, продължил да ги обижда и пак опитал да потегли.

Като не успял, сграбчил за жилетката единия от проверяващите и я скъсал.

Полицаите успели да му сложат белезници, но тогава от Поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда.

Повикан е втори патрул и тримата побойници, в явно нетрезво състояние, са отведени към Първо Районно, където продължили да буйстват.

Автомобилът е останал паркиран на място, днес ще бъде прехвърлен на паркинга на Районното за оглед и документиране.

Установена е самоличността на тримата: мъжът – И.П.(36г.) и жените М.Г (21г.) и И.Ц. (28г.), и тримата софиянци, и тримата известни на органите на реда за притежание на наркотици.

При обиска у мъжа е открита марихуана.

Той е отказал тестване за алкохол, както и да му бъде взета кръвна проба.

Също е отказал да подпише какъвто и да е документ по случая.

От съпротивата на мъжа и ударите на жените единият полицай е с охлузвания по главата, едната ръка и скъсана полицейска жилетка.

Извикан е екип на КАТ за съставяне на акт на водача. Образувана е и преписка за притежаване на наркотични вещества и за хулиганство срещу полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase