Снимка: БГНЕС
fallback

 

Димитър Желязков-Очите е бил преместен в затворническото общежитие в Казичене. Доскоро той бе в затвора в Белене.

Това съобщава БТА като се позовава на свои източници в Министерството на правосъдието.

Oще по темата
25 яну 2008 08:34
55
През февруари 2008 година Желязков бе осъден на 4 години и половина затвор, след като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата по обвинение за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотици.

Той бе преместен в Белене, след като стана ясно, че редовно е пускан в отпуск от Бургаския затвор.

Срещу Желязков има повдигнати обвинения за съучастие - като извършител, заедно с врачанския бизнесмен Йордан Тонов (Данчо Пръча), в организирането и ръководенето на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция и пране на пари.

В понеделник заместник - министърът на правосъдието Христо Ангелов ще провери всички документи и факти, на базата на които е осъществено преместването на Желязков, както и законосъобразността за това, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Преместването на Желязков е на база на текст от закона за изпълнение на наказанията, според който специална комисия може да заменя режима на изтърпяване в по-лек, както и да  премества лишения от свобода в затворническо заведение от по-лек тип, каквото е общежитието в Казичене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 14 години

ами така де,ще го преместят момчето,като авера му Боко,стана министър председател...нищо чудно след седмица-две да излезе че е незаконно осъден и да го видим на свобода...

51

Селянина

преди 14 години

Тоа Мартин не е в час да го е.а. Я елате у нашто село бе бабаити та да ви пуща чирвата да подишат чист въздух. не сте виждале космати грди вие???

50

P_boy

преди 14 години

Мартинскииии, Мартински...на куршума не му пука, той просто си лети! Сигурно и Митьо Очите ще увисне един ден, ако не го харесват "другите бизнесмени".

fallback