Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата поиска над 10 години затвор и запор на цялото имущество на бившия директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото.

Днес се гледа делото срещу Валентин Димитров и останалите обвиняеми за източване на топлофикационното дружество.

По време на пледоариите наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов поиска конфискация на цялото имущество на собственичката на фирма "Шибър" Лина Абланска и бившия изпълнителен директор на "Топлофикация-София".

По отношение на останалите обвиняеми – Емил Антонов, Георги Рогачев и Мая Стоилова, поисканото наказание бе конфискация според обвинителния акт и лишаване от свобода под средното, предвидено от закона.

Законът предвижда между 10 и 20 г. лишаване от свобода за престъпленията, за които са обвинени.

"По отношение на Мая Стоилова смятам, че следва да бъде наложено наказание към средния размер", заяви Божидар Джамбазов.

"Като цяло считам, че прокуратурата разполага с тези доказателства, които биха могли да мотивират една осъдителна присъда", заяви още прокурор Джамбазов.

Oще по темата

Според него облагодетелстването на фирма "Шибър" в период, в който Топлофикация е имала финансови трудности, е подринало доверието в него.

По-малки присъди за Емил Антонов и Георги Рогачев поиска прокуратурата, защото те били на подчинение на Димитров и нищо не ставало без негово знание.

Прокурорът изрази съмнение, че след източването в полза на "Шибър", парите са отивали към подсъдимите.

"Факт е, че по другото дело за пране на пари в един от цеховете, в които бяха намерени средства на Димитров, впоследствие беше направена промяна на държателя на този цех, който беше Мая Стоилова, така че индиректна връзка би могла да бъде търсена", допълни прокурорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

БАТЕ РАМБО

преди 14 години

и според ме е малко 10г за толкоз млиони,ама нали мафиотска даржава,е ето товае да краде6 милиони да лежи6 колкотосе може по малко,сомо бьлгариа има такива правила

21

anonimen

преди 14 години

Малко са 10 години 20 трябва да му е наказанието.И уважаеми сини не забравяите,че вашите хора го сложиха ипазеха Софиянски и компания,не казвам,че Овчаров е невинен но бъдете обективни и пишете цялата истина аман от пред изборни агитации.

20

съвсем случаен

преди 14 години

Как 10 години???? Нали от 10 до 20, нека да е 20!!! Защото ще стане като в оная приказка - Иванчо искал на баща си 5 лева, а баща му казал - Какви 4 лева бе Иванчо, аз нямам 3, а ти ми искаш 2 - хайде вземи един лев и го раздели с кака си и да ми върнеш 50 стотинки.....

fallback