Асен Друмев. Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският районен съд осъди бившия директор на държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев на три години лишаване от свобода условно, с петгодишен изпитателен срок.

Друмев е подсъдим за престъпление по служба.

Според прокуратурата със сключването на три неизгодни сделки Друмев е нанесъл щети на ДФ "Земеделие" в размер на 482 129 лева, които до момента не са възстановени.

Асен Друмев бе осъден и да плати на фонда 482 129 лева.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 15-дневен срок пред Софийския градски съд.

Защитникът на Друмев - адвокат Ина Лулчева, каза пред журналисти след края на съдебното заседание днес, че ще се възползва от правото да обжалва.

Тя определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

преди 15 години

Чак ще обжалват. Че то си е прекалено - условно, хайде де! ЕВАЛА ДЪРЖАВНОСТ, ЕВАЛА СЪДЕБНА СИСТЕМА. НАРОДЕЕЕЕЕ, ЯВНО СИ ГИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТЕЗИ ХУБОСТНИЦИ........................................ .................................................. .................................................. .......................................

19

преди 15 години

Масларката да го прати на море горкият човечец. *** държава!

18

Умен

преди 15 години

Уважаеми български граждани,безсмислено е да коментираме. Просто трябва като умни хора да си извадим необходимите изводи от този случай и от вчерашния с Максимчо Ставийски. А изводите са : Крадете на едро !!! Колкото повече си откраднал,толкова по-малка е вероятността да те вкарат в затвора !!! ....Ако дилемата е дали да набиеш някого или да го убиеш - избирай второто ! В България убийството се наказва с условна присъда,а за насинено око може и да лежиш ....Убивай по повече от 1 човек ! Така си гарантираш условната присъда ! Ако пък и осакатиш завинаги някого като допълнение към убития,вече си оттървал затвора на 100% !!! Това са незаписани в НК и НПК закони,но за разлика от записаните,тези действат безотказно !!!! ....

fallback