Златомир Иванов. Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският градски съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Валентин Луков, Марин Вълчев, Петър Горанов, Петър Стоянов и Мартин Димитров.

Петимата са обвинени, че са част от организирана престъпна група, ръководена от Златомир Иванов - Баретата.

При излизането си от заседателната зала адвокат Иво Найденов, защитник на Мартин Вълчев, се прекръсти пред журналистите. Това съобщава БГНЕС.

Адвокат Найденов коментира, че на са били представени никакви конкретни мотиви, които да обосноват решението на съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщава БНР.

Единият от арестуваните - Валентин Луков, е заявил, че е приятел с Златомир Иванов - Баретата и това е било основанието за налагането на мярката.

Според адвокат Найденов това се е оказало "голямата вина на Луков".

Заседанието на съда протече при засилени мерки за сигурност. В залата не бяха допуснати журналисти с фотоапарати и камери.

След това прокуратурата поиска съдия Мими Петрова да засекрети заседанието.

И петимата адвокати на задържаните обаче поискаха заседанието на съда да бъде открито.

Юристите ще обжалват наложената мярка в седемдневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

преди 15 години

Какво ми раздухвате тия "новини" бе.Много ясно че ще го задържат и след има няма 2-3 месеца ще си пече *** на някоя яхта.Не разбрахте ли че в тая държава нищо не в ред.

15

JORO

преди 15 години

Да изгният зает с Баретата, ботуша и всички бандити наред - ПИСНА МИ ОТ НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ!

14

преди 15 години

ЗАЛОВИХА ЛИ ВЕЧЕ ДВОЙНИЯ УБИЕЦ ОТ СЪБОТА ? ЗАЩО НИЩО НЕ СЕ КАЗВА И ПИШЕ ПО ВЪПРОСА !? НАЛИ ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ,ЧЕ Е ЗАСНЕТО ТАКСИТО,В КОЕТО СЕ Е КАЧИЛ ? ИМА И СВИДЕТЕЛИ ! ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ЗАДЪРЖАН ? АКО Е ЗАДЪРЖАН ВЕЧЕ ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВАТ ПОДРОБНОСТИ ЗА САМОЛИЧНОСТТА МУ ? РАБОТАТА ЗАПОЧВА ДА СТАВА ДОСТА СЪМНИТЕЛНА !

fallback