Прокуратурата е започнала ново разследване срещу бизнесмена Марио Николов и още няколко човека, отново за злоупотреба с пари от европейски фондове.

Маргарита Попова – ръководител на спецзвеното в прокуратурата, което се  занимава с такъв тип дела, уточни, че освен Марио Николов, в групата са и още няколко човека, част от които са същите подсъдими по вече вървящото дело в Софийския градски съд.

До момента обаче обвинения не могат да бъдат повдигнати, тъй като се очакват съдебни поръчки от Холандия, Франция, Италия, Швейцария и Германия, допълни Попова.

Става дума за използване на нелегитимни оферти, каза още тя.

По думите й няма данни в кориците на нито едно производство да са превеждани пари на политически партии.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че вече е приключило разследването срещу бизнесмена Любомир Стойков за "пране на пари" и започва предявяване на материалите.

Очаква се съвсем скоро и обвинителният акт да влезе в съда.

Стойков и Николов първоначално бяха обвинени, че заедно с още няколко човека са злоупотребили с пари от европейски фондове, но впоследствие делото срещу Стойков бе прекратено и той остана разследван само за "пране на пари".

Людмил Стойков и Марио Николов нашумяха покрай скандалните доклади на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, които твърдят, че България е ощетила с милиони бюджета на ЕС.

От организацията твърдят, че близки лица на държавния ни глава Георги Първанов – Стойков и Николов, чрез фирмите си са източили 7,5 млн. евро от САПАРД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase