Снимка: БГНЕС
fallback

Подземният свят е на прага на нова война за разпределение на наркотеритории, разказва пред БНТ бивш агент на специалните служби, който следи отблизо процесите в ъндърграунда, но който пожела да остане анонимен заради сигурността си.

Залогът този път не е само софийският пазар на дрога, а целият транзит на наркотици през България. В конфликта се намесват нов бос и нова групировка. Тя се създава от бивши членове на ВИС, СИК и най-вече "Аполо и Болкан". Прякорът на шефа е Власа.

"Проблемът на човека, който иска да завладее т.нар. наркобизнес в България, е, че никой от хората, които са в арестите, или които са в чужбина, примерно в Африка, няма да му позволят да се добере примерно до транзита на амфетамини за арабския свят, до бартера хероин за кокаин към Централна Европа. Тези неща не се решават тук, те се решават на по-други инстанции", твърди още агентът.

"С прибирането на някои от знаковите фигури, които минават за високите етажи в наркоразпространението, веднага започна преразпределение на териториите, което е нормално. Тук идеята не е наркоразпространението в София и България. Войната, която тепърва предстои, е за транзитите на дрога – съответно за амфетамин, хероин и кокаин", казва агентът.

По думите му става въпрос за 300 милиона на месец от транзити.

Според него измислените герои, които са със заповеди за задържане, не са най-високото, а предпоследното ниво в пирамидата. Големите играчи били в чужбина – Женева, Европейския съюз, и до тях никога нямало да се стигне.

На въпрос усеща ли се напрежение сред босовете на организираната престъпност, агентът коментира:

"Ами появиха се някои забравени анимационни герои като въпросния Демби. На всички трябва да е ясно, че той не е самостоятелен играч и зад него стоят по-големите структури на въпросния Влах.

Най-смешното е, че мястото, където живее Дебми – едно китно селце в района на София, се е превърнало като сцена на лош шпионски филм от 70-те. Проблемът при този човек е не дали ще го застрелят, а кога ще го застрелят. Никой не обича предателите и никой не прощава помиярщините, които това момче сътвори, разказва още бившият служител на специалните служби.

По думите му Демби се изживявал като новия "капо ди тути капи" в Софийски окръг, което щяло да му изиграе много лоша шега, независимо колко босове са в провинцията, в затвора или в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

alco

преди 15 години

gadni drogadjii. po korem da se vlacite.pomia a ne xora ste vie.

42

преди 15 години

estestveno,4e vlaha e madjo,toi e ot silistra i sega e v shveicaria i zatova agenta kazva,4e golemite sa v jeneva i zap evropa.sigurno taka sa mu vikali v sportnoto v sofia na madjo

41

lqlqlqlqlqqlq

преди 15 години

за сичко е виновен Иван Костов ::D:D:D:D:D:DD

fallback