Снимка: Булфото
fallback

Мирослав Блажев, на 33 г., от Севлиево, който отвлече автобус, пътуващ по линията София–Варна, се е предал току-що.

Пред Dnes.bg информацията бе потвърдена от МВР.

Мъжът е задържан и е отведен в Ловеч за разпит.

Предал е и оръжието, МВР не съобщава за открито взривно устрйство.

Няма пострадали сред 36-те пътници в автобуса, нито сред тримата служители на транспортната фирма, обслужвали линията София- Варна.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков също посети мястото с отвлечения автобус в село Сопот.

По думите му похитителят има сериозна житейска драма и е с психични увреждания.

Според пътуващите в автобуса Блажев не е имал никакви претенции към тях, не ги е заплашвал и им е разрешил да се обаждат по телефоните на близките си и на медиите.

Припомняме, че автобус на "Биомет", пътуващ по линията София – Варна, тръгнал в 13,00 ч. на 27.01.2009, бе отвлечен на 80 километра от София.

Информацията постъпи първо в Dnes.bg и бе изпратена от нашия читател Цвятко Джонгов.

Въоръженият с пистолет със заглушител мъж спрял автобуса и наредил на всички пътници да се свържат с приятели и медии за привличане на медийно внимание.

Той твърдял, че е поставил и бомба в багажното отделение на автобуса.

Първоначално като причина за инцидента бе сочена станала през август 2008 година катастрофа, причинена от мъж на име Петър Ганев, в която бременната приятелка на похитителя загубила детето.

Впоследствие, от разказ на репортер на bTV, който е бил на мястото на инцидента, стана ясно, че жената всъщност е родила живо и здраво дете.

Репортерът обясни, че похитителят е неуравновесен и нещата, които говори, не могат да бъдат приемани 100% за истина.

"Обърнах се и видях мъжа на средата на автобуса. След това той  тръгна с насочен пистолет към мен. Почна да говори и аз не можех да го чуя за какво става въпрос", съобщи шофьорът на отвлечения автобус  Добрин Иванов пред Канал 3.

Шофьорът съобщи още, че похитителят е говорил около 10 минути по телефона.

"Той искаше медиите да го чуят. Спряхме автобуса на бензиностанцията, но той не даваше да отваряме вратите. Вика един по едни хората да ходят до тоалетна. В първия момент ми се стори, че е малко яростен, но после се успокои" , допълни Добрин Иванов.

По-късно във вторник една от пътничките в автобуса– Елина Тодорова от Велико Търново, разказа пред агенция БГНЕС, че похитителят на автобуса се е извинил на пътниците след края на инцидента.

33-годишният мъж станал от седалката, извадил пистолета си и започнал да заплашва пътниците.

Каза ни да не се правим на герои излишно. Щъкаше напред-назад до автобуса. Постоя до втората врата. Осъзнаваше какво прави. Не желаеше никого да наранява, каза Елина Тодорова.

Похитителят Мирослав Блажев има живо и здраво дете на 10 дни от приятелката си, за която той твърди, че е пострадала при пътен инцидент в Софийско, съобщи Нова телевизия.

Жената е претърпяла лек пътен инцидент и се отървала само с леки охлузвания.

Тя разбрала за отвлечения автобус от него, а по-късно и позвънили и полицаите.

Блажев я помоли за прошка и обещал скоро да се върне.

Новината за инцидента попадна сред водещите заглавия в CNN.com.

Телевизионният канал разпространи и кратко съобщение за развръзката, като се позоваваше на официален източник и акцентираше върху бомбената заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

преди 15 години

Има информационно затъмнение тук. Човекът, отвлякъл автобуса има блог в блог.бг - атила.блог.бг . След секунда ще бъде изтрито.

122

kalin

преди 15 години

Не съм антикомунист *** такива..не и в смисъла,който влагате *** такива.

121

ОПЪЛЧЕНЕЦ

преди 15 години

цитат от словата на Калин против комунистите ..."преследване на етническа основа преследване на религиозна основа преследване и убийства на свещеници и религиозни служители нарушаване правото на етническа самоидентификация и не доброволно разселване на хора на етнически принцип..." тук Калинчо защитава етноса в Бг...а тук ето какво казва за етноса... "...коаалиционният ви партиниор т.нар турска партия ..да споменавам ли?Кой е по фен на турците..."ех Калине ти знаеш ли къде те сърби и къде те боли...?

fallback