Качулка за поредния арестант. Снимка: Булфото
fallback

Аутопсията на 29-годишния Пламен Куцаров показала, че причината за смъртта му е задушаване.

Арестантът бил с качулка без прорези за очите и устата и не е имал достъп на кислород.

"Такава е тактиката на конвоиране на задържани лица на ГДБОП. В тази служба продължават да работят по онзи тертип от милиционерските години. Това е абсолютно незаконно, нито един нормативен акт в МВР не допуска такова нещо“, твърди адвокатът на близките му Тодор Апостолов.

Юристът съобщи още, че Куцаров е починал в полицейския автомобил на път за ГДБОП.

Полицаите усетили, че мъжът не диша, и обърнали колата към "Пирогов", където лекарите само констатирали смъртта му.

Пламен Куцаров беше задържан на 22 януари заради съмнения за участие в банда за отвличания.

Според антимафиоти той е бил човекът, който е контактувал с близките на жертвите и е уговарял откупите.

Часове след ареста му в столичния квартал „Люлин“ беше разстрелян Йордан Цонков – Джиджи, за когото се твърди, че е бил тарторът на бандата.

Сега антимафиотите проверяват дали двамата са били участници в престъпната група, замесена в отвличането на бившия президент на футболен клуб „Литекс” Ангел Бончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Radoslav

преди 15 години

Bih kazal slednoto.Vseki 4ovek ima prava i tezi prava se nari4at :4ove6ki prava .Gospoda policai nedeite da li6avate tezi prava na xorate.Nese samozabraviaite kogato ste na slujba.Tamli ste nai veliki ?Nezavisimo edin 4ovek dali e kriminalno proiaven ili ne tio ima prava.Poznavax Paco i negovite bratia .Kategori4no toi ne zaslujava6e da go zastigne tazi sadba.

134

От един още по-незна

преди 15 години

Значи щом е арестуван, значи е мурша, така ли? Ами то тогавяа и Левски е ***, щото са го арестували! Абе що не си е***ш ****йката!

133

Мен

преди 15 години

На господата полицаи, които си избиват комлпексите ще им кажа, че са позор за държавата, че не заслужават да носят пагони, не заслужават да дишат, защото зардаи такива *** държавата ни е на този хал. Другари полицаи, аз съм дете на полицаИ и с много ми наблюдения и контакти с Ваши колеги, много врероятно и с Вас, смея да твърдя, че на 10 -има полицаи ЕДИН е истински човек - всички други сте ***. Това е много жалко, защото децата ни растат не в европейска държава, а в престъпна тоалетна. Лично съм ставал свидетел как се шляеха полицаи пред х-л 'Радисън', от казино "Лондон" изле Васил Божков и двамата униформени си изпросиха /буквално!/ 100 лв.... Не знам дали има смисъл да го коментирам това.Опитвам се да съм безпристрастен, въпреки че Пламен Куцаров ми беше много близък приятел. Факт е, че задържан човек е умрял в полицеиски ръце, почти сигурно е, че е умрял ОТ полицеиски ръце, защото е обществена тайна, че полицаите са обвързани с престъпниците, обществена тайна е, че пазят травестите на "Македония" и т.н и т.н. Живеем в държава на абсурдите. Като човек, който познаваше Пацо от 7-8 години искам да кажа, че той беше истински и стойностен човек. Човек, който си изкарваше прехраната с пот на челото и нямаше нищо общо с престъпления. Човек, с много чисто и добро сърце, който никога не е строрил нищо лошо на никой! За жалост улиците ни са пълни с ***, а свестен и стийнсиотен човек като Пацо стана ЖЕРТВА на скапаната ни държава. Призовавам хората, които не го познават, хората, които мислят трезво и разумно, да спрат да говорят лоши неща за него, защото, дами и господа, всеки нормално разсъждаващ човек осъзнава в каква държава живеем. Не говорете така за него - той не го заслужавше, не заслужаваше и да умре в разцвета на силите си

fallback