Бившата първа дама на Агенция "Митници" Елка Владова е напът да обеднее, след като Комисията "Кушлев" иска да й отнеме 2,5 млн. лв., натрупани от престъпна дейност.

Освен парите, чиновниците се прицелили и в няколко луксозни имота на Владова - апартамент от 178 кв. м на ул. "Дунав" в столицата и три магазина на "Джеймс Баучър".

До момента са запорирани 15 банкови сметки на известната с прякора си "желязната митничарка".

Запор е наложен и върху 188 хиляди долара.

През октомври 2007-а Владова бе осъдена на 1 година условно заради опита да си спести плащането на 9800 лв. ДДС и за използването на счетоводни документи с невярно съдържание.

"Горещо моля съда да ме оправдае", апелира тя пред магистратите в Русенския окръжен съд, но молбата й остана нечута.

Съдебното следствие срещу нея и приятеля й Димитър Попов започна през август 2006 година.

Двамата бяха обвинени в опит да избегнат плащане на ДДС в качеството им на управители на приватизираната фирма  "ЗИТА" ООД.

Владова беше назначена в митниците от служебния кабинет на Стефан Софиянски през 1997-а, но година по-късно бе уволнена от Иван Костов.

Тогава митничарката се прочу покрай убийството на Иван Тодоров – Доктора.

Медиите надълго и широко разтръбиха новината, че контрабандистът на цигари се е видял за последно с Владова, преди да бъде ликвидиран в джипа си.

Митничарката уреждала Доктора с покупката на огромна офис сграда.

Справка в ДАКСИ показва, че в момента Владова държи бизнеса с железа, внос от Украйна и Русия. В съдружие с Георги Камбуров върти фирма "Балкан - Стиил".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase