Снимка: Булфото
fallback

Марин Дипчев, обвинен в източване на 612 000 лв. от програма САПАРД, се размина с глоба от 2500 лв.

Пловдивският Окръжен съд го призна за виновен само за това, че е използвал фалшиви документи при подаване на декларация пред Регионалната дирекция на Разплащателната агенция.

612-те хиляди са изплатени за строителството на цех за сушене на лук в Клисура, за който са представени фалшиви актове 15 и 16, без той да е завършен.

Бизнесменът беше оправдан по другите две обвинения за присвояване на европейски средства по САПАРД.

Прокуратурата обяви, че ще протестира присъдата пред по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

:)

преди 15 години

И колко има още като него :))) Доста хора само това работят

28

Присмехулник

преди 15 години

Когато се изпълнява проект по САПАРД, се изисква представяне на всички документи, че инвестицията е извършена. Когато се строи някакъв обект един от документите (акт 16) е задължителен. В договорите със САПАРД има срокове за извършване на инвестицията, след което в срок от 15 раб. дни да се представи пълната документация по проекта. След като представиш пълната документация в срок от 3 месеца се правят 2 проверки- от регионалната служба към разплащателната агенция а после и от София- от централата на САПАРД. Тоя *** е представил фалшиви документи, на тяхно основание е получил 600 хил. лв. и на това основание получава глоба от 2 500 лв. Това е абсурд.САПАРД подпомагат до 50 % от проекта. Това означава, че проекта следва да е около 1 200 хил. лв. Подправил е документите, защото ако ги е нямал от САПАРД няма да му платят. Значи извършил е измама. Облагодетелствал се е с 600 хил. лв. (на практика тези пари са откраднати). Сега до 5 год. не може да продава, но ако иска да се раздеил с този цех, ще изтегли пари от банка, няма да погаси кредита и тук вече банката ще продаде имота. Много реализирани проекти са с надписани проектни документации,та реално субсидията не е до 50 % а доста повече, но това се прави с доставчика на материалите или техниката.Ако ли не, след 5 год. ще продаде цеха и ни лук ял ни лук мирисал. Тоя е представил акт 15 и 16 които са фалшиви

27

преди 15 години

predlagam da osadiat sadebnia sastav,proiznesal tazi sme6na prisada

fallback