Снимка: БГНЕС
fallback

"Вирус е заразил част от компютърната система на МВР", съобщи вътрешният министър Михаил Миков.

По думите му най-големи проблеми е имало в сряда по обед, когато се е наложило да спре част от системата.

"Това е затруднило работата на паспортните служби и КАТ", уточни Миков и допълни, че и в чужбина има подобен вирус.

У нас той е тръгнал от СДВР.

"За съжаление обаче този вирус не може да бъде отстранен с обикновена антивирусна програма и затова прочистването на вътрешната система на МВР става бавно - компютър по компютър", уточни министърът.

И шефът Гранична полиция комисар Красимир Петров съобщи, че е имало проблеми в компютърната мрежа, като част от ГКПП-тата са нямали компютърна връзка с централната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

gidcnzhgz

преди 13 години

P1nGmQ <a href="kpmisvdalpov/">kpmisvdalpov</a>, [url=guizdjrtbqkn/]guizdjrtbqkn[/url], [link=ljbyrdndreln/]ljbyrdndreln[/link], eyfvwutscnho/

99

Филипов

преди 15 години

Защото Skype шифрова всичкия трафик и сървъра не може да направи проверка. Познай колко безмозъчни задмониторни устройства ще цъкнат "Open" на файл, изпратен от някой си, без дори и да му погледнат името. Или на нещо като IMG0002.gif.exe след като не се заглеждат по второ разширение. Дори и win май ги крие по подразбиране. Аз си гледам всичко през TC и там подобни номера не вървят. И преименувам всичко. А безмозъчни в оная институция бол. Както и голямо болшинство от потребителите на тази програма. Просто беше време гадостите, които вървят през e-mail и се режат от сървъри и антивирусни програми да почнат да се саморазпращат шифровано през тази програма. И като се добави че може да се инсталира от ограничен потребител без администраторски права или да се пусне от флашка гадостта става пълна.

98

Калин

преди 15 години

що бе ще ми го лижеш ли....

fallback