Пламен Галев. Снимка: БГНЕС
fallback

Дупнишкият бизнесмен Пламен Галев е задържан в Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Той и Ангел Христов щели да дадат и информация по повод обвиненията срещу тях, свързани с журналистката от вестник "Струма" Лидия Павлова.

Dnes.bg припомня, че тази сутрин Пламен Галев и Красимир Оков бяха обявени за издирване от МВР заради заплахи към Попова, а офисите на братята бяха атакувани от антимафиоти.

С прокурорско разпореждане дупнишкият бизнесмен е задържан за 72 часа.

Очаква се по-късно днес Галев да бъде преместен от ГДБОП в сградата на Национална следствена служба.

Съдружникът му Ангел Христов съобщи, че за издирването на Галев са разбрали от радиото и Пламен Галев сам отишъл в ГДБОП.

Христов заяви още, че това е поредният опит да се дискредитират имената им пред обществото и не знае какви са точните обвинения.

Според него Галев е задържан, тъй като не се е явил като свидетел по определено дело.

Историята с доброволното появяване на Галев днес в ГДБОП поразително прилича на развоя на събитията отпреди два месеца.

Имоти на Галевите бяха проверявани и на 15 октомври при съвместна акция на прокуратура, полиция, следствие, ДАНС, митниците и НАП.

Тарашени бяха автокъщи, офиси, административни сгради и жилища.

Тогава Братя Галеви бяха призовани по телефона да се явят на разпит в РПУ-Кюстендил, но бяха в неизвестност за около 24 часа.

На другия ден се явиха доброволно в Националната следствена служба и съобщиха, че изобщо не са се крили

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

преди 15 години

za kfo vsi4ki po4nahte da pluete galev pove4eto s1dite po neshtata koito se kazvat po b1lgarskite medii ne vsi4ko e istina

39

преди 15 години

A tebe ot Galevite mom4enca koi po to4no te 4uka6e do kato jivee6e v dupnica,4e ne se se6tam koia si,radvam se 4e si bila spokoina i selianite ne sa te durpali

38

онбашията

преди 15 години

колкото и да се напъват хуманистите и демократите, феодализма ще избива все по-често и на все повече места. кефя се на братя галеви, понеже са придобили властта си изцяло със свои сили, а не им е подарена на избори, така както днес се счита за правилно. преди 15 години видяхме как колелото на историята се завъртя назад, живот и здраве ще го видим да се завърта още по-назад.

fallback