Софийският градски съд потвърди определението на районните магистрати и остави Петър Драшков на свобода.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 1 декември братът на уволнения зам.-директор на ДАНС бе пуснат на свобода, след като съдът счете, че не е налице обосновано предположение Драшков да е извършил престъплението, за което е обвинен.

При събраните по делото доказателства е установено, че другата обвиняема Ивалина Трифонова се е представяла с фалшиво име пред Петър Драшков.

Трифонова се представила като служител на Столичната община и му предложила имота в кв. "Стрелбище" за продажба на стойност 937 000 лв. и отделно от това сумата от 3 млн. евро като подкуп.

Вследствие на това Петър Драшков заплатил на дамата сумата от 1 млн. лв. и през януари тази година Трифонова му представила договора за продажба с фалшиви подпис на кмета Бойко Борисов и печат на Столичната община.

След като "придобива" имота, Драшков сключва договор за заем с фирма "Стелт 2007" за сумата 1 200 000 евро, като за целта ипотекира имота.

По-късно той започва преговори с фирма "Симеон Втори" за продажба на същия този имот.

Исканата цена обаче вече е 10 млн. евро, като при сделката имотът отново е ипотекиран, но този път в Банка Пиреос.

Пред съда Петър Драшков заяви, че се счита за невинен по така предявеното му обвинение и заяви, че не познава останалите обвиняеми по това наказателно производство.

"Никога не съм се запознавал с лице, което да ми се е представяло под името Ивалина Трифонова. Предполагам, че става въпрос за лице, което ми се представи като Мира Иванова Димитрова и нея не съм я виждал от началото на октомври", обяви Драшков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase