Веселин Георгиев. Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия директор на пътния фонд Веселин Георгиев, съобщи градският прокурор Николай Кокинов.

То е за престъпление по служба и ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 1 до 8 г.

От прокуратурата допълват, че по отношение на Георгиев е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 10 000 лв.

Скандалният директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" бе уволнен, след като стана ясно, че фирмата, която управлява единият му брат, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева.

Става дума за фирма "Биндер", като самият Веселин Георгиев навремето бил един от управителите й.

След като поел държавния пост, позицията му заел неговият по-малък брат Емил Георгиев.

Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че "Биндер" е между често предпочитаните изпълнители на проекти за строителство и рехабилитация на пътища.

Финансовите операции на най-нашумелите братя, наричани "Батко" и "Братко", както и на съпругата на Веселин Георгиев, започнаха да се проверяват малко след уволнението му на 1 февруари т.г.

Тогава явният конфликт на интереси стана причина Европейската комисия да ни спре парите по програма ИСПА, а премиерът неохотно да поиска оставката му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

spass

преди 15 години

ВСЕКИ ДЕН ЛЪЖА И КРАДА!!!Аз пак ще гласувам за БСП!

13

преди 15 години

Във Варна осъдиха някакъв човек ефективно на 1 година затова, че задигнал вафли и сокове на стойност 31лв. Този изедник на колко ли трябва да го осъдят тогава?!?

12

Мечо Кух

преди 15 години

Вижте сега, не трябва да бъдем песимисти, че няма НИТО ЕДИН ОСЪДЕН за безобразните комунистически кражби, а трябва да сме оптимисти, че има за параван пред Европа стотици ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ. Пак е нещо, защото ако не бяхме в Европа и това нямаше да го има. Бъдете оптимисти :)))

fallback