Снимка: БГНЕС
fallback

8 мрежи на бракониери с обща дължина 400 метра извадиха от язовир “Огоста” инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В мрежите е намерено значително количество риба, което е предадено безвъзмездно на социалния патронаж в Монтана.

Мрежите са конфискувани в полза на държавата, тъй като притежателите им практикували риболов в стопански количества, без да имат разрешително за това.

От началото на годината от язовир "Огоста" са извадени над 5000 метра мрежи на бракониери.

Разбити са две големи групи за бракониерски улов на риба.

На четирима от тарторите на групите са съставени актове и са наложени глоби, съобщи началникът на клона на риболовната агенция в Монтана Румен Цанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

gandoni

преди 15 години

ами сега какво ще правят тези хорица ... ами че те направо ще умрат от глад , като им наложат глоба по сто лева ....

2

Евала че са го писал

преди 15 години

20 години "преход" докараха родните водоеми до тотално обезрибивяне следствие на Бракониери.Това тук, не е излоран случай.Всеки един водоем почти без иключение се "мрежосва".По-често трябва да се правят тези проверки.Евала.

1

Нешо

преди 15 години

В страните от EU има доста добра законова уретба по отношение на риболова, а именно за който не е запознат уловената риба се връща обратно във водоема от който е хваната. На мен лично не ми допада този вариант, защо всички знаем няма по хубаво от това човек та си вземе уловената риба и да прави с нея каквото си иска било то да се похвали на приятел или да си я сготви на место с което да убогати и разнообрази риболовния си излет няма значение.Нещата които имат значение са че хората в българия все още не осъзнават това богатство, богатство благодарение на слабоста и несъвършенноста на закона ни уреждащ тези въпроси.

fallback