Мирчо Петков - Мирчо Циганина. Снимка: БГНЕС
fallback

Арестуваният бос на футболен клуб " Беласица" Костадин Хаджииванов е съдружник на скандалния бизнесмен Мирчо Петков - Мирчо Циганина.

Коце Маца и Мирчо Циганина държат по 25% от софийското акционерно дружество "Хемус консулт", показва проверка в съдебно - правните регистри.

Предметът на дейност на дружеството е "консултации по стопанска дейност и управление".

Арестуваният от Интерпол петрички бизнесмен има общ бизнес с Петков и в още една фирма -  "Алтаир 97" ООД, която търгува на едро с хранителни стоки.

Според бившия директор на Държавния резерва Димитър Димитров, през 2004 г., по време на среща с руски партньори, Петков им обяснил, че чрез "Алтаир" е плащал милиони левове за партии, политици и магистрати.

Срещата е протоколирана по искане на руснаците, на които съдружникът на Коце Маца все още дължи милиони.

От документа става ясно, че тандемът Петков - Хаджииванов е направил оборот от 50 млн. лв. от продажбата на 43 500 т дизел и 80 250 т зърно от резерва.

Мирчо Циганина е подсъдим по делото за за източване на Държавния резерв.

Като обвиняем е привлечен и бившият директор на Държавния резерв Станислав Копаров, който пък е съпруг на зам.-министъра на регионалното развитие Искра Михайлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Наблюдател

преди 14 години

Да видим дали ще успеят да ги осъдят до 2050 год.

26

Даскалеску

преди 15 години

Петричани са си кат сички българи - страхливи , продажни и сакат на баницата мекото и на работата лекото .И сакат кат ги *** , да нЕ се разчува ного , оти ,,тарикат мъж нЕ писка" . И най-вече ,,Нек сме живи и здрави , пък нека ни е..ът!"Това е най-гнусната българска поговорка , но си е таман за времето в което живеем .ПП Ей , кукуВеско , забрави да пишеш с правописни грешки , помиярчетоу.......

25

Becko

преди 15 години

Този на снимката е Другарят Иван Костов в профил. Ако искаш да го видиш в анфас погледни поста за Другаря Ким Чен Ир-една и съща, типи4на сливенска усмивка има и златен ку4ешки зъб, да ръфат пионерските връзки на *** от Киркия и Сливен.

fallback