Стрийптиз-бар "Пантера". Снимка: БГНЕС
fallback

Трима мъже и две жени са пострадали при два взрива в центъра на София.

Взривовете станаха за по-малко от пет минути - първата бомба е избухнала малко след 23 часа на улица "Милосърдна", близо до НДК.

Взривът е бил поставен в стрийптийз-бар "Пантера".

Единият от пострадалите е в тежко състояние в "Пирогов", съобщиха от МВР.

36-годишният Борислав Николов, за когото се смята, че е управител на заведението, е тежко пострадал и е с откъснати стъпала на краката. Лекарите в Пирогов са ампутирали десния му крак.

Не е добро и състоянието на левия му крак, мъжът има и голяма рана в лявата гръдна половина.

Пациентът е в централна реанимация, в състояние на изкуствена кома, с опасност за живота.

Барът се намира в малка едноетажна къща, до която има още по-малка пристройка. Къщата най-вероятно е от гредоред и е строена в началото на миналия век.

На по-малко от половин километър от бар "Пантера" – до блок 129 на жк. "Хиподрума" - почти по същото време избухна втора бомба.

Това стана също в стара къща, където по свидетелства на живеещи в района, до скоро не е живял никой, а сега се помещава публичен дом - "Казабланка”.

Тук ранените са четирима - двама мъже и две жени.

Пострадали са Юмер Емиров и Емил Красимиров, който е на 53 години, както и две жени, едната от които е бременна. Настанени са във Военномедицинска академия без опасност за живота.

Цялото оперативно ръководство на МВР, начело с генерален комисар Павлин Димитров, бе на мястото на двата взрива.

Той уточни, че бомбата в бар "Пантера" е била заложена на входната врата.

Взривът е бил с малка мощност.

В другата къща взривното устройство е поставено на прозорец.

Димитров каза, че двата взрива са свързани помежду си, като тепърва ще се установяват версиите за тях.

Възможно е да става дума за разчистване на сметки между конкуренти.

Мястото на взривовете бе посетено и от кмета на София Бойко Борисов, който заяви, че предстои да се провери дали двете заведения са на един и същ собственик.

Той подчерта, че в България отдавна трябва да има Закон за проституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

преди 15 години

кухи сте като градински *** и тва си е.

65

Kondyo

преди 15 години

EMIL MI E LI4EN PRQTEL SAJALQVAM PI4 OSPEH

64

НСО

преди 15 години

Миналата седмица депутатите от европейския парламент си налягаха от смях, когато разбраха, че ръководството на МВР специално си поръчва арест на ***, които да го опъват. Тази услуга дори беше предложена на български евродепутати. Докато европарламентът наистина се забавляваше с разкритията, че МВР е меката китка на българската държава, то у нас спецчастите слагат бомби пред евтини публични домове, за да отклонят общественото внимание от един от най-болезнените проблеми на системата на МВР пълната морална деградация. МВР е пълно с ***, извратеняци, перверзници и всякакъв вид комплексари и неудачници, които не могат да се похвалят нито с интелект, нито с образование, нито с някакви знания или умения. Единственото, с което парадираха е това, което е между краката им. Но от седмица цяла Европа разбра, че и там нямат нищо... Репортери на скандални западни издания обикалят нощните заведения на България и срещу солидни суми получават пикантни подробности за сексуалните похождения на хомодружинката, предвождана от Румен Петков (официално от М Миков). Разбираемо е да са притеснени най-много тези мъжествени мачовци от системата на МВР, които направиха бърза кариера, благодарение на сексуслугите, извършвани от тях в йерархията. Един мачо например стана известен с това, че за старанията си в кръга на генерала, кръстник на БГ мафията, светкавично беше издигнат, а за труда си също получи генералски звезди, дори две.

fallback